making matters

De blogsite voor werkgevers en werknemers

Duurzaam werken? Zo doe je dat.

In deze tijd kun je het begrip duurzaamheid niet meer aan je voorbij laten gaan. Niet alleen in je eigen omgeving, maar vooral ook in de zakelijke wereld wordt dit een steeds belangrijker onderwerp. Er zijn veel verschillende manieren om een bedrijf duurzamer te laten opereren, zowel in de processen en logistiek als op het kantoor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld duurzame kantoorspullen, het gebruik van gerecyclede meubelen en duurzamere alternatieven voor woon-werkverkeer. Benieuwd hoe je jouw bedrijf duurzamer in kan richten? Lees dan verder in dit blog.

 

Duurzame spullen

Wil je groen leven op kantoor maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Start dan eens met het vervangen van een aantal kantoorspullen voor duurzame alternatieven, zoals papier. Je hebt altijd wel papier nodig op kantoor, dus waarom geen duurzaam papier? Duurzaam papier bestaat grotendeels uit gerecycled papier en karton, en heeft dus minder hout nodig voor de productie. Voordat je enthousiast aan het printen slaat, bedenk dan wel of dit écht nodig is of dat een e-mail ook voldoende is. Daarnaast kun je ook spullen als cartridges, pennen, perforators en mappen vervangen voor duurzame alternatieven. Ook de populairste plek op kantoor, de coffee-corner, kun je verduurzamen met fair-trade koffie en thee.

 

Gerecyclede kantoorinrichting

Niet alleen accessoires en kantoorbenodigdheden kun je vervangen voor duurzamere alternatieven, ook met de meubels kun je een stuk groener uit de voeten. Tegenwoordig bieden verschillende merken bureaustoelen aan die volgens het Cradle to Cradle principe zijn geproduceerd. Dit keurmerk op het gebied van milieu en duurzaamheid staat voor het hergebruik van alle materialen waar een product uit is opgebouwd na het einde van de levensduur. Deze materialen worden gebruikt voor een nieuw product of worden terug opgenomen in het milieu. Zo kun je dus ook duurzaam zitten.

 

Groene energie

Niet alleen veel woningen worden tegenwoordig voorzien van een aantal zonnepanelen op het dak, ook bedrijven kunnen hier goed gebruik van maken. Zonnepanelen van Solinso zijn niet alleen goed voor het milieu, maar op lange termijn ook voor je portemonnee. Met zonnepanelen haal je groene stroom binnen waarmee je het milieu een groot plezier doet. De opgewekte stroom met de zonnepanelen kun je direct gebruiken voor elektrische apparaten. Verhuis je naar een nieuw pand dan behaal je grote voordelen met de btw zonnepanelen nieuwbouw. Laat deze dan installeren voordat je het pand betrekt.

Next Post

Previous Post

© 2024 making matters

Theme by Anders Norén